Navigation Menu+

Les pomes Pink Lady

Posted on febr. 15, 2013 by

Pomes Pink Lady

Les pomes Pink Lady cal recollir-les de l’arbre com si fossin de cristall. Es tracta d’una poma molt delicada que es caracteritza per la seva pell de color rosa, la seva aroma a maduixa salvatge i vainilla, i el seu sabor dolç. Si Eva no va poder resistir-se a mossegar la poma en el paradís, el mateix ocorrerà a aquells que es posin davant d’una Pink Lady. La seva temporada de recol•lecta és fins el dia 30 de novembre, ja que, més endavant, serien massa madures i, per tant, no passarien els estàndards de qualitat necessaris. De fet, segons Venanci Grau, president de la IGP Poma de Girona,“quan aquesta poma està molt madura sua, la qual cosa indica que el seu sabor ja no és l’adequat”. Ell mateix comenta que “si es parla de residus, les pomes ecològiques i les Pink Lady estan al mateix nivell, si com a ecològic es considera que no té residus o que aquests són gairebé imperceptibles”.

Aquesta poma, fruit de l’encreuament entre una Golden Delicious i una Lady Williams, en l’actualitat compta amb 2.800 productors i 12 arboricultors, la Costa Brava a Girona és una de les zones de producció. Les pomeres de Girona comencen a donar pomes a partir del tercer any, encara que el cinquè és el que brinda una major producció. No obstant això, només un 65-70% del fruit d’aquestes pomeres té dret a portar el seu famós adhesiu en forma de cor. A més d’una mesura determinada, han de tenir almenys un 40% de superfície de color “rosa pur a vermell”, així com un 13% de sucre i una fermesa (textura) de, com a mínim, 6kg./cm2.

La història de Pink Lady va començar com un flechazo. Va ser en 1994 quan un grup de productors es van enamorar d’aquesta poma, que va crear John Cripps el 1973, i van decidir conrear-la. Avui dia es comercialitzen més de 100.000 tones a Europa. Però, per molt delicada que sigui, aquesta poma dura fins a dos mesos fora del frigorífic conservant totes les seves característiques. Una d’elles, i molt important, és que una poma aporta un ¼ de la ració diària recomanada de vitamina C.

Font: Suplement gastronòmic Gourmet’s de El periodico de Catalunya

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies