Navigation Menu+

Noticies

Les últimes novetats de Fruites Masó

Segueix-nos al Facebook

Posted by on 13:42 in Noticies | 0 comments

Segueix-nos al Facebook

https://www.facebook.com/FruitesMaso https://www.facebook.com/FruitesMaso

read more

1.000 seguidors Instagram

Posted by on 13:21 in Noticies | 0 comments

1.000 seguidors Instagram

https://www.instagram.com/fruitesmaso 1000 seguidors te premi… gracies a tos el que heu participat en aquest concurs, pero nomes pot haver-hi un guanyador… Sorteig fet! l’afortunat @joanferru ….. El pròxim premi a 10.000 .. Segur que arribarem! ...

read more

7 tipus de Cols

Posted by on 12:24 in Noticies | Comentaris tancats a 7 tipus de Cols

7 tipus de Cols

7 tipus de cols  a Fruites Masó,  quina tries?   Col Verda  (Col de Milà). Les seves fulles tenen colors verd clar o fosc i estan cobertes d’una substància cerosa. Les seves fulles són arrugades. És una varietat ideal per estofats, sopes, potatges, saltats de patata, cansalada, farcits, entre altres plats. Col Valencia (Col ” Repollo”). És la més comuna. Hi ha dues varietats principals: les primerenques i les tardanes. Les primeres produeixen cabdells petits i es destinen al consum immediat. Les altres tenen cabdells més grans i es destinen a la provisió hivernal. Col de Brussel · les.  El seu nom es deu al seu lloc d’origen. Va aparèixer a inicis el 1821 prop de Brussel · les. Té un diàmetre petit (2,5 cm). Es cull quan té una textura ferma i un color verd intens. Col Lombarda. Les fulles tenen un color violeta a causa de la presència d’un pigment anomenat antocianina. La força del color depèn de l’acidesa del sòl: les fulles creixen més vermelles en sòls r àcid i en els alcalins són més blaus. Broquil (“Col i Flor”). Pot ser blanca, morada o verda. Pot arribar als 30 centímetres de diàmetre i pot pesar fins a dos kilogramos.Es un aliment d’escàs aportament calòric perquè té un baix contingut d’hidrats de carboni, proteïnes i greixos. Brócoli :  La planta fins que forma els capítols florals és molt semblant a la de qualsevol col i idèntica a la coliflor. Quan forma la capçada ho fa amb abundosos primordis florals de color verd o porpra. Si es deixa florir fa flors grogues, fruits en silíqua amb diverses llavors. Conté quantitats grans de vitamina C, àcid fòlic i carotè beta (vitamina A) que són importants com a antioxidants.  Col Xina. Les cols xineses són una hortalissa que comença a poc a poc a difondre per tots els continents, encara que és un cultiu molt conegut i consumit a Àsia. Les cols xineses consumeixen crues, principalment en amanides, o cuites en sopes, estofats de carn i menestres.  ...

read more

Síndria Bruñó 5 Estrelles, Gelat de Síndria i menta

Posted by on 15:19 in Noticies | Comentaris tancats a Síndria Bruñó 5 Estrelles, Gelat de Síndria i menta

Síndria Bruñó 5 Estrelles, Gelat de Síndria i menta

Amb la calor que tenim aquests dies, no hi ha cosa que més vingui de gust als petits de la casa, que els gelats, i si podem fer-naturals i amb fruites, molt millor, perquè a més de donar-los una “llaminadura” que els encanta, els estem donant totes les vitamines de les fruites. Si encara no has vist com fer gelats a casa, no et perdis aquest post. INGREDIENTS 1 quilo de polpa de síndria Bruñó sense llavors 200 g de sucre Unes fulles de menta Si ja amb el petit a casa, no saps què preparar per entretenir, posa-li el seu barret de xef i prepara aquests refrescants pols de síndria amb menta que et proposem avui. Serà el seu gelat de fruites preferit! Aquests pols són super senzills de preparar, només necessitaràs uns motlles per a gelats, síndria i menta. Preparació Barreja tots els ingredients, i tritura’ls amb l’ajuda d’una batedora. Quan tot estigui fet una barreja homogènia, omple els motlles de polo amb la barreja i fica al congelador. Quan hagin passat unes 2 hores i estiguin a mig congelar, posa el pal, i deixa que s’acabin de congelar per complet.   La millor Sindria per per un Gelat de síndria: la  Sindria Bruñó 5 Estrelles font...

read more

Els germinats font de vitalitat

Posted by on 14:39 in Noticies | Comentaris tancats a Els germinats font de vitalitat

Els germinats font de vitalitat

Els germinats són una excel · lent font de vitalitat i nutrició que no poden faltar en una alimentació sana i equilibrada. Els brots de Soja , també anomenats “dents de drac”, contenen vitamines, minerals, són baixes en calories i no tenen colesterol.Una addició perfecta per a les amanides, són fàcils de digerir i més pots germinarlas a casa, amb una mica de dedicació. En realitat, els brots de soja, resulten de germinar les mongetes mungo , una varietat de petites mongetes de color verd originàries de l’Índia. Els brots de Soja , són més rics en aigua, vitamines, minerals, enzims i clorofil que les mongetes de soja, el que el fa més similar a les verdures que als llegums. Són de més fàcil digestió que els llegums, per la qual cosa s’aconsellen per a aquelles persones que no poden consumir aquestes últimes. És baix en calories: Per cada 100 grams el germinat de soja, aporta 36 calories, pel que és un aliment recomanable per a dietes, a més aporta fibra que ajuda a combatre el restrenyiment, millora la digestió i afavoreix la sacietat. Rica font de vitamina C : Aquesta vitamina que aporten els brots de soja, té propietats antioxidants, que ajuden a combatre els radicals lliures, per la qual cosa és útil contra l’envelliment. És bo per al teixit ossi: Aporta fòsfor, la qual cosa afavoreix l’estat dels ossos, dents i la formació de teixit muscular. Aquest mineral, actua conjuntament amb el calci i dos potencien les seves virtuts en el cos. També és útil per activar la memòria. És energètic: Aporta carbohidrats per al cos, que ajuden a realitzar les nostres activitats diàries. Tots els germinats són considerats aliments que tanquen l’essència vital, i per tant brinden energia a l’organisme. Millora el funcionament cardíac: Els brots de soja , contenen potassi, que influeix en la contracció i relaxació de les fibres musculars, incloent les de múscul del cor, i és per això que el potassi, sol recomanar quan existeixen rampes. Prevé l’anèmia: el seu contingut en ferro i àcid fòlic, ajuda a prevenir l’anèmia, pel que és recomanable, per a nens, dones embarassades i lactants. Es recomana per a fumadors, ja que millora l’absorció de l’àcid fòlic. També conté vitamina K, que afavoreix la coagulació. Afavoreix la salut femenina: Com la soja, els seus brots també contenen isoflavones que milloren els símptomes de la menopausa i per tant és recomanable per a dones que es troben en aquesta etapa. Contra la depressió: Per ser font de magnesi, el germinat de soja, actua tranquil · litzant naturalment a l’organisme, és apropiat per combatre l’estrès. Indueix a la relaxació, i ajuda a mantenir estable la pressió arterial. Bones per a la visió: És rica en vitamina A, que prevé alteracions de la vista, com el glaucoma i les cataractes. També incideix sobre els ossos i la salut de la pell, ja que la manté hidratada i li atorga més elasticitat. Entre tots els germinats, l’ Userda és una de les germinacions més nutritives i completes, sent el de més alt contingut mineral.Conté els aminoàcids més importants i una relació calci-fòsfor excel · lent. És saborosa i cruixent. En àrab significa “Pare de tots els aliments”. És una esplèndida font de clorofil · la, aminoàcids (arginina, histidina, triptòfan) i enzims. Estimula el creixement per als infants i joves en desenvolupament perquè compta amb quatre factors, sent dos d’ells el factor alfa i el factor àcid orótico o vitamina B13 que, a més, ajuden en la...

read more

Beneficis de la pinya

Posted by on 15:05 in Noticies | 0 comments

Beneficis de la pinya

La pinya té fama de ser una fruita diürètica i depurativa que contribueix a eliminar per l’orina les toxines que acumula el nostre organisme ia més, prevé el restrenyiment causa de la gran quantitat de fibra que aporta. Activen el metabolisme i l’eliminació de greix, faciliten la digestió. És un dels fruits més sans de la naturalesa. La pinya és rica en vitamines C, B1, B6, àcid fòlic (una vitamina del complex B que és essencial per a la vida) i minerals com el potassi. La Pinya en la seva gran majoria és aigua i gairebé no conté greix i és molt baixa en calories. Conté un enzim anomenat bromelina (la bromelina desfà les proteïnes de la mateixa manera que ho fa la pepsina, enzim que forma part del suc gàstric), així que es pot dir que que millora la digestió i destrueix els paràsits intestinals. La pinya és una excel · lent font de vitamina C , iode , magnesi , fòsfor i calci , útils per a la tiroide i les cèl · lules nervioses . La vitamina C aporta a l’organisme una protecció enfront de radicals lliures ( substàncies que ataquen les cèl · lules sanes ) . L’acumulació de radicals lliures poden ser els causants de provocar aterosclerosi i malalties cardíaques o diabetis . També atacs d’asma , risc de desenvolupar certs càncers ( com el càncer de còlon ) , etc . Els radicals lliures també s’ha demostrat que són els causants de problemes associats a osteoartritis i artritis reumatoide . La vitamina C és l’antioxidant soluble en aigua més important que el cos utilitza en la seva lluita diària contra les agressions de microorganismes malignes , a més d’ajudar en l’aprofitament del ferro i el calci . Per descomptat, també és el que millor combat el refredat comú , la grip i totes les malalties que vénen com a conseqüència del fred . Reforça el sistema immune . La pinya és una de les fruites més importants en mantenir la bona salut dels ulls. Està demostrat que ajuda en casos de problemes oftàlmics produïts per l’edat com la degeneració macular. Tres peces de fruita al dia riques en antioxidants rebaixen el risc potencial de contraure aquesta debilitant malaltia. Font: http://www.lineaysalud.com/...

read more

Beneficis del consum del xampinyó i altres bolets

Posted by on 14:15 in Noticies | 0 comments

Beneficis del consum del xampinyó i altres bolets

Els  xampinyons i bolets han format part de la nostra dieta durant anys. No obstant això, mentre altres aliments com les verdures són ben conegudes per les seves propietats nutricionals, sembla ser que els fongs no han estat valorats de la mateixa manera. En alguns països, com a Espanya, el xampinyó i altres bolets tenen una imatge pobra i són usats només com a guarnició i de forma esporàdica. Malgrat la quantitat d’estudis que demostren que els fongs són tan saludables com la resta d’hortalisses consumides a les llars, és poc valorat el paper que poden tenir pel que fa al manteniment d’una bona salut i en la prevenció de malalties. Els fongs estan sent avaluats cada vegada més a Occident pel seu valor nutricional i també per les seves propietats farmacològiques. A més de ser un aliment nutritiu, estan començant a veure com aliments funcionals i com a font de components medicinalment beneficiosos. Històricament, els fongs superiors han tingut un llarg i reeixit ús medicinal, especialment en la medicina tradicional xinesa per a diversos desordres immunes. La farmacopea xinesa documenta l’ús d’unes 100 espècies per a un ampli rang de malalties però, fins ara, la medicina d’Occident ha fet poc ús d’aquest tipus de matèries. Alguns dels components identificats i aïllats més recents, originaris de fongs medicinals, han mostrat prometedores propietats inmunomodulatorias, antitumorals, cardiovasculars, antivirals, antibacterianes, antiparasitàries, hepatoprotectores i antidiabètiques. A causa del creixent interès que els xampinyons i bolets han despertat, és important conèixer la seva composició. Les seves propietats són úniques i diferents a les aportades per altres aliments àmpliament consumits, ja que no cal oblidar que els fongs constitueixen un regne de la naturalesa independent de les plantes i els animals, el Regne Fungi. Des del punt de vista nutricional, els xampinyons i bolets tenen moltes característiques desitjables en els aliments, són baixos en sodi, baixos en greix i no tenen colesterol. Tenen un alt contingut en aigua (92%) i l’aportació calòrica és de tan sols 25 Kcal/100g. L’Índex glucèmic del xampinyó és tan baix que a penes pot mesurar-se (IG = 15). De fet, per obtenir aquesta mesura, una persona hauria d’ingerir 1,2 kg de xampinyó en menys de 10 minuts. Contenen proteïnes i tots els aminoàcids essencials en major o menor mesura, el que els fa ser una bona aportació dels mateixos per a les persones que segueixen una dieta vegetariana. Quant a vitamines i minerals, potser sorprengui que, comparant per exemple el xampinyó amb altres 24 verdures de consum habitual a casa nostra, el xampinyó és millor font de coure, fòsfor, seleni i vitamines del grup B i ergosterol (precursor de la vitamina D). El contingut en ferro no és especialment alt però té la particularitat de ser biodisponible en un 90% ja que els fongs no contenen fitats, que redueixen l’absorció del ferro. Potser part de l’èxit culinari i gustatiu del xampinyó i els bolets tingui a veure amb l’umami, que és el que coneixem per “cinquè sabor”. En japonès, “saborós”, aquesta percepció es té també d’aliments com la carn, el formatge, el tomàquet, els espàrrecs i altres aliments que contenen glutamat de forma natural. Juntament amb el baix contingut en sodi l’umami fa dels fongs un aliment versàtil i molt recomanable per a les persones que han de prendre dietes baixes en sal i que s’avorreixen de prendre aliments “insulsos”.  ...

read more

Propietats de les Carxofes

Posted by on 10:54 in Noticies | 0 comments

Propietats de les Carxofes

Les carxofes són hortalisses originàries del nord d’Àfrica i molt comuns en tota la zona mediterrània. Es tracta d’una verdura d’hivern, de manera que podrem gaudir-ne en el seu ple esplendor durant l’època més freda de l’any. A més de les seves propietats culinàries, les carxofes ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut que ens conviden a incorporar aquest aliment en el nostre menú. Així mateix, hi ha la dieta de la carxofa per a aquells que volen perdre els quilos que li sobren. Si vols conèixer quines són les propietats de les carxofes.   La carxofa és una verdura amb un baix contingut calòric, ja que només conté 40/50 calories, i és per això que forma part de molts règims d’aprimament i fins i tot es pot dur a terme la dieta de la carxofa . Una de les principals virtuts de la carxofa és que proporciona àcids per reduir elsnivells de colesterol a la sang , així com disminueix la pressió arterial. Així mateix, destaca pel fet de ser un aliment diürètic, és a dir, que ajuda a eliminar toxines i especialment l’àcid úric i aconsegueix evitar així la retenció de líquids. També va bé per als problemes digestius i metabòlics, per tractar-se d’un aliment depuratiu que regularitza l’intestí i enforteix el sistema immunitari. Una altra dels avantatges del consum del fruit de la carxofera són els seus alts nivells en fibra, que tant afavoreix el trànsit intestinal. Com propietats de la carxofa, també podem destacar que rebaixa els nivells de sucre en la sang i, per tant, ajuda a prevenir i tractar els casos de diabetis. Encara que es recomana menjar-les crues per aprofitar tots els beneficis de les carxofes, també pots menjar bullides i consumir també el brou en què les has bullit. Però també pots preparar riques receptes més elaborades amb aquest ingredient com són les carxofes farcides o croquetes de carxofa ....

read more

Bruñó, qualitat i productes fresc cada dia

Posted by on 14:00 in Noticies | Comentaris tancats a Bruñó, qualitat i productes fresc cada dia

Bruñó, qualitat i productes fresc cada dia

La marca Bruñó es present cada dia a les nostres intal.lacions. Una gran marca que ens demostra a diari la seva qualitat en tots els seus productes.   Meló. Es seleccionen les millors llavors i està en contacte amb les empreses de llavors que l’informen dels últims avenços en matèria de varietats per oferir sempre un meló extraordinari. Germans Bruño assegura la qualitat de tota la seva producció a través de dos valors que controla regularment: d’una banda, la supervisió de les tècniques de cultiu utilitzades i, de l’altra, el control del moment òptim per a la recol · lecció. Disponibilitat d’aquesta fruita durant tot l’any.    Taronges i Mandarines. La recol · lecció comença amb la tardor i acaba amb l’inici de l’estiu. Per a una qualitat òptima del producte final, Bruno controla tant el grau de sucre com el contingut en suc, i recull la fruita segons les exigències de maduració de cada varietat   Les millors síndries durant els mesos de maig, juny, juliol, agost i setembre. I per garantir la seva qualitat presta especial atenció al moment de la collita, que assegura els graus Brix que ressalten del sabor de la fruita.Trobem les següents varietats; ratllada sense llavors i negra sense llavors.Tot  procedeix de les millors zones productores del país   font:  Bruño.com    ...

read more

La importància d’incorporar fruites a la teva dieta

Posted by on 15:34 in Noticies | Comentaris tancats a La importància d’incorporar fruites a la teva dieta

La importància d’incorporar fruites a la teva dieta

La importància d’incorporar fruites a la teva dieta Les fruites són, potser, els aliments més cridaners per la seva diversitat de colors i formes. Però, a més del que mostren a simple vista, formen part dels aliments amb major quantitat de nutrients i substàncies naturals altament beneficioses per a la salut.     Menjar fruites aporta una gran quantitat de beneficis per a la salut, com adquirir vitamina C. Si ens aturem a pensar, veurem que les fruites i tots els vegetals sobreviuen a la intempèrie, enfrontant tot tipus de condicions i agressions meteorològiques. Tot això és possible gràcies a les substàncies protectores i antioxidants naturals que posseeixen.En aquest sentit, aquestes mateixes substàncies són les que ens protegeixen quan consumim l’aliment, és a dir que ens beneficiem absolutament de totes aquestes vitamines i nutrients que la fruita posseeix. Omplim de vida tot el nostre organisme. D’aquesta manera, entre els beneficis que aporten les fruites en l’alimentació està que aporten una varietat i quantitat de vitamines i minerals, principalment vitamina C. També hidraten l’organisme ràpidament, ajuden al correcte funcionament de l’organisme i facilita el drenatge de líquids, a ser diürètiques i depuradores de l’organisme, entre d’altres. La vitamina que més abunda en les fruites és la C, i el més important d’aquesta vitamina és que el nostre organisme no la sintetitza, per això l’alimentació ha proveir-la. La quantitat de vitamina C en la fruita és molt variada, i els kiwis, les maduixes, els gerds i els cítrics els que gaudeixen de major contingut d’aquesta vitamina.  ...

read more

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies