Navigation Menu+

Bròquil amb salsa de fruits secs

Posted on abr. 5, 2013 by

Segons les zones dialectals en alguns llocs es diu bròquil verd i bròquil blanc (coliflor) mentre en altres zones la paraula bròquil només es refereix al bròquil de color verd.

La coliflor (blanca) i el bròquil (verd) són de la mateixa varietat (botrytis). En la taxonomia botànica no s’acostuma a diferenciar en subvarietats cosa que sí que es fa a nivell comercial on la coliflor i el bròquil són productes comercialment diferents.

Els bròquils, com algunes altres cols, tenen meristems en la inflorescència més que no pas botons florals quan arriba el moment de la collita.Com altres membres de la col (Brassica oleracea), els bròquils són molt nutritius. Uns 100 grams de bròquil tenen unes 20 calories, dos grams de proteïnes, quatre grams de glúcids, dos grams de fibra dietètica i una gran quantitat de vitamina C.

font: http://ca.wikipedia.org/

 

Bròquil amb salsa de fruits secs

Ingredients 2 persones:

1 bròquil  Verd

1 grapat de fruits secs que tinguem a mà (ametlles, avellanes, nous)

1 gra d’all (opcional)

1 cullerada sopera de formatge   tipus mascarpone o   Philadelphia

Oli d’oliva verge extra.

Elaboració:

Bullir el bròquil al vapor al dente.

En un bol de la batedora posem el grapat de fruits secs, el formatge, sal i cobrim amb oli d’oliva verge extra i ho triturem bé. Si ens queda molt espessa afegir una mica d’aigua.

Posem els ramells de bròquil al plat i salsegem per sobre. I a menjar

Us asseguro que és deliciós i ben fàcil.

font: http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/

 

broquil con salsa de frutos secos

 

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies