Navigation Menu+

7 tipus de Cols

Posted on gen. 12, 2018 by

7 tipus de cols  a Fruites Masó,  quina tries?

 

Col Verda  (Col de Milà)Les seves fulles tenen colors verd clar o fosc i estan cobertes d’una substància cerosa. Les seves fulles són arrugades. És una varietat ideal per estofats, sopes, potatges, saltats de patata, cansalada, farcits, entre altres plats.

C

Col Valencia (Col ” Repollo”)És la més comuna. Hi ha dues varietats principals: les primerenques i les tardanes. Les primeres produeixen cabdells petits i es destinen al consum immediat. Les altres tenen cabdells més grans i es destinen a la provisió hivernal.

cr

Col de Brussel · les.  El seu nom es deu al seu lloc d’origen. Va aparèixer a inicis el 1821 prop de Brussel · les. Té un diàmetre petit (2,5 cm). Es cull quan té una textura ferma i un color verd intens.

cb

Col Lombarda. Les fulles tenen un color violeta a causa de la presència d’un pigment anomenat antocianina. La força del color depèn de l’acidesa del sòl: les fulles creixen més vermelles en sòls r àcid i en els alcalins són més blaus.

cl

Broquil (“Col i Flor”)Pot ser blanca, morada o verda. Pot arribar als 30 centímetres de diàmetre i pot pesar fins a dos kilogramos.Es un aliment d’escàs aportament calòric perquè té un baix contingut d’hidrats de carboni, proteïnes i greixos.

BRB

Brócoli :  La planta fins que forma els capítols florals és molt semblant a la de qualsevol col i idèntica a la coliflor. Quan forma la capçada ho fa amb abundosos primordis florals de color verd o porpra. Si es deixa florir fa flors grogues, fruits en silíqua amb diverses llavors. Conté quantitats grans de vitamina C, àcid fòlic i carotè beta (vitamina A) que són importants com a antioxidants. brocoli

Col Xina. Les cols xineses són una hortalissa que comença a poc a poc a difondre per tots els continents, encara que és un cultiu molt conegut i consumit a Àsia. Les cols xineses consumeixen crues, principalment en amanides, o cuites en sopes, estofats de carn i menestres.

cx

 

 

Sigues sociable, comparteix!

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies