Navigation Menu+

Noticies

Les últimes novetats de Fruites Masó

Meló Bruñó, Tria Qualitat

Posted by on 14:51 in Noticies | Comentaris tancats a Meló Bruñó, Tria Qualitat

Meló Bruñó, Tria Qualitat

Meló Ecológic   El meló Extra Natural està conreat en camps ecològics, que conserven la fertilitat de la terra i respecten el medi ambient. L’equilibri de la terra es reflecteix en el gust i la textura d’aquesta fruita que té una gran qualitat i gaudeix d’unes condicions úniques.     Meló Gran Selecció Fruiteria El meló Selecció Fruiteria és el Producte Més distingit. Un Producte Que reuneix les qualitats del seu Lloc D’origen traslladades a Les millors fruiteries. La seva acurada Selecció garanteix l’excel · lència de la cada peça,  mereixedora d’Un Punt de Venda de Qualitat superior.     Meló Selecció Premium El meló Premium de Bruñó és un meló de gran qualitat,  seleccionat un a un pels experts de Fruites Bruñó. S’escull per això la zona de cultiu idònia segons la temporada de l’any en què realitza la selecció,  aconseguint així una bona peça de fruita fresca i la millor qualitat-preu.   Meló 5 Estrelles L’estrella de la col · lecció és el Meló Deluxe, una fruita conreada 12 mesos a l’any en les regions de Múrcia i la Manxa, Brasil i Senegal. El resultat és un meló de qualitat suprema, que procedeix d’una selecció de les millors llavors, obtinguda amb el coneixement sobre quin és el moment idoni per a la recol · lecció. La selecció manual peça a peça certifica la qualitat d’un producte realment extra. Sempre hi ha un pas més cap a l’excel · lència.    ...

read more

Perquè serveix cada tipus de patata

Posted by on 15:08 in Noticies | Comentaris tancats a Perquè serveix cada tipus de patata

Perquè serveix cada tipus de patata

La patata és el tubercle més conreat i consumit al món. És la base de l’alimentació de moltes comunitats i cultures i com a tal és important conèixer les seves utilitats i varietats. Com podreu veure a la nostre establiment, tenim una gran varietat de patates: Agra, Monalisa, RedPontiak, Kennebec, Buffet, Violeta …Cadascuna d’aquestes té unes característiques particulars: unes serveixen per fregir, tenen la pell més dura o es desfan amb més facilitat i altres són just el contrari. Per això avui volíem fer un petit recorregut per les diferents patates que tenim i destacar quines són les característiques d’unes i altres. Varietat Kennebec: Aquesta juntament amb la monalisa són patates molt versàtils. És bona per fer al forn, a la brasa, per fregir, bullir o fer al microones.  Normalment són mida més aviat mitjana-petita. En aquest cas, són totes aquelles patates que per les condicions climatològiques, per terra, l’altitud dels conreus i la zona de cultiu confereixen unes característiques pròpies a la patata que ara tenen denominació d’origen. Com la resta de patates de la varietat és bona per a diferents usos. Varietat Violeta : Popularment es coneix com patata violeta a una varietat, d’aquest ancestral i apreciat tubercle, de color violeta que pot variar en la seva tonalitat, i fins i tot mostrar tons més blavosos o jaspiats amb tons blanquinosos, això a causa dels múltiples intents d’hibridar i cultivar aquesta selecta patata coneguda també com Vitelotte, Négresse, Tòfona de la Xina o patata blava, habitada o negra, entre altres noms. La patata violeta o vitelotte es distingeix per tenir una pell morada, gairebé negra, i una carn violeta, hi ha a més diferents varietats de patata violeta, és a dir, n’hi ha allargades com les patates ratte, n’hi ha també rodones. Encara que pugui semblar que la patata violeta és un cultiu jove, la veritat és que és molt antic, poc habitual, menys productiu que les patates blanques. Varietat Agra: La patata Agra és la més recomanable per fregir. Aconseguireu amb elles unes patates fregides molt cruixents per fora però ben toves per dins. Gairebé tot l’any podrà trobar patata Agra. És molt compacte i té una pell fina. Solen tenir una mida més aviat gran. La Patata Agra és ideal per fregir ; en el format ” xips ” el resultat són unes patates daurades i cruixents , i en el format de ” tires ” queden daurades i cruixents per fora i tendres per dins . Però també són molt bones bullides , cuites o al forn ja que en cuinar no es desfan ia més tenen un sabor molt agradable Varietat Monalisa:  És juntament amb la Kennebec una de les patates més versàtil a la cuina.És la més comuna ,  serveixen per a tot, encara que són més ideals per fregir , encara que per què no per cocció i forn. És potser la patata més versàtil del mercat.  Bullida es fa ràpid i queda tova i al forn també es fa més ràpid i queda estovada. No es recomana per fer purés, però sí que pot utilitzar per fregir, encara que no és tan ideal com l’agra. Varietat Buffet:  Recomanable per fer purés, sopes i cremes però també per menjar-la bullida amb altres verdures. Destaca per la seva cremositat. Hi ha dues varietats de bufet, la blanca i la vermella, ambdues destaquen per ser molt saboroses. Varietat Red Pontiac : Aquesta...

read more

Girona Temps de Flors, Flors de Pensament

Posted by on 14:47 in Noticies | Comentaris tancats a Girona Temps de Flors, Flors de Pensament

Girona Temps de Flors, Flors de Pensament

A la cuina, les flors no són una tendència nova sinó que es remunta a èpoques anteriors a Crist. Normalment les flors sorprenen el comensal per la seva frescor i sabor inusuals. Encara que majoritàriament s’utilitzen amb fins decoratius, els colors vius i les atractives olors que desprenen estimulen els sentits. Les flors de pensament tenen un gust similar a la verdura i recorden els pèsols. Les flors de pensament tenen efectes diürètics, depuratius, dermatològics i expectorants a causa del seu contingut en saponina, mucilàgen compost per àcid galacturònic, fenols i nombrosos pigments com vitexina, orientina, violantina, vicenina, violaxantina i antocianòcids. Cal afegir que conté derivats salicílics que reforçen aquestes accions, i que, pel mucílag, són lleugerament laxants. Les flors de pensament són el fruit de múltiples hibridacions, naturals o desenvolupades per les empreses que les comercialitzen. Hi ha un nombre molt ampli de varietats de pensaments; en conseqüència, la paleta de colors de què disposem també és molt àmplia. Algunes són comestibles i perfumades, i és per això que s’utilitzen a la cuina. La viola tricolor és una planta silvestre de la família de les violàcies a partir de la qual s’han creat híbrids com la viola x witrokkiana, molt comercialitzats. Aquesta és una planta herbàcia d’entre 10 i 30 centímetres d’altura. Les fulles són simples, alternades i de forma lanceolada amb el marge dentat. Les flors són solitàries i irregulars, i consten de 5 sèpals, 5 pètals i 5 estams. Aquestes poden ser blanques, porpres, grogues o blaves,…   font...

read more

Com emmagatzemar les fruites i verdures

Posted by on 14:42 in Noticies | 0 comments

Com emmagatzemar les fruites i verdures

És un fet que les verdures crues són molt millor, sempre que les compris fresques i les consumeixis, però convé cuinar els aliments o blanquejar mitjançant tractaments prolongats a altes temperatures ja que és el mètode d’higienització més eficaç quan vas a emmagatzemar per un període de temps. Quan vam arribar de comprar fruites i verdures, sabem que cal emmagatzemar ràpidament per evitar que es descomponguin. Algunes fruites i verdures és millor no rentar fins abans de consumir-les, però és cert que moltes d’elles vénen molt brutes per la collita, en aquests casos és millor rentar-les i assecar-les bé abans de guardar-les. Per emmagatzemar les fruites i verdures en bon estat i durant més temps , aquestes s’han de guardar a la nevera  i es col · locaran les més recents darrere i els de més temps davant. També considerar guardar els aliments que no porten envàs en recipients de tancament hermètic . És important , no barrejar aliments crus amb aquells cuinats per evitar la possible transmissió de microorganismes mitjançant l’anomenada contaminació creuada , i netejar els estris i superfícies cada vegada que es manipuli un aliment diferent . Tingues en compte que avui en dia hi ha molts productes de neteja , fogons , neveres i fins i tot interruptors que contenen elements antibacteris que faciliten el correcte emmagatzematge de les fruites i verdures o d’aliments en general . Un emmagatzematge segur, t’ajuda a prevenir enfemedades a tu ia la teva família . En cas de fruites i tallades o llesques , aquestes s’han de guardar en bosses plàstiques o tapers en refrigeració . Si les fruites o verdures estan senceres , el millor és guardar-les en bosses perforades en la gaveta especial per a aquests aliments . No totes les fruites i verdures , s’emmagatzemen en refrigeradora , algunes poden deixar a temperatura ambient per un temps , i altres suporten ser emmagatzemades en congelació . Una altra forma d’emmagatzemar algunes fruites i verdures és cuinant i / o preparant el teu propi adobat ....

read more

Més fibra, menys asma

Posted by on 15:42 in Noticies | 0 comments

Més fibra, menys asma

És important mencionar que hi ha diversos tipus de fibres: insolubles i solubles. Les fibres insolubles es troben normalment en els cereals, i són molt importants per tenir bé la panxa ja que són les que promouen el moviment intestinal. Les que hem estudiat a la nostra recerca, però, són les fibres solubles, que en realitat són fibres fermentables, i que es troben en fruites fresques –baies i cítrics, per exemple- i en verdures. Aquestes fibres fermenten al colon gràcies a certs tipus específics de bacteris que estan presents als intestins. Com més fibres solubles mengem, més bacteris d’aquests tenim, i això és molt positiu, perquè aquests bacteris digereixen les fibres i les transformen, entre altres coses, en àcids grassos de cadena curta, que tenen influència en l’asma. I quina és la connexió entre les fibres, els àcids grassos de cadena curta i l’asma? En ratolins, l’alleugen. En humans, encara no ho hem pogut demostrar , i hem de ser prudents abans d’extrapolar-ne els resultats. Però el que sí que sabem ja és que la gent que menja moltes fibres solubles té més àcids grassos de cadena curta. Hi ha estudis, per exemple, que mostren que a l’Àfrica, on tenen moltes fibres a la dieta, la  gent presenta una quantitat més gran d’àcids de cadena curta. El fet de que això tingui una correlació demostrada en humans és un bon indici. També sabem que a l’Àfrica la població que té al·lèrgies és molt més baixa que a Europa o als Estats Units, però encara no podem traure una conclusió clara de tot això. Hem d’investigar més per demostrar si això porta a menys asma en humans. font:  www.fundrogertorne.org/...

read more

Girona FC, Fruites Masó i Fruites Bruñó

Posted by on 16:08 in Noticies | 0 comments

Girona FC, Fruites Masó i Fruites Bruñó

Girona FC, Fruites Masó SL  i Fruites Bruñó, han arribat a una acord de patrocini i col.laboració. El acord l’han firmat Francesc Reble, president del Girona FC, i Jordi Ribera Masó, gerent de Fruites Masó. Apartir d’ aquest diumenge el logotip de BRUÑO lluirà a l’estadi de Montilivi, simpre visible en el gol nord, i als leds publicitaris de tot l’estadi del Girona FC....

read more

Taronges Bruñó , un bon suc natural

Posted by on 19:09 in Noticies | 0 comments

Taronges Bruñó , un bon suc natural

El suc de taronja fresc té un sabor fruiter i àcid. Conté gran quantitat de vitamina C. Algunes fàbriques afegeixen àcid cítric o àcid ascòrbic als seus productes, a més d’altres nutrients com el calci i la vitamina D. El suc de taronja sembla més nutritiu que les versions sense polpa causa de l’existència de flavonoides que hi ha a la pulpa. La qualitat del suc de taronja es veu influenciada principalment per factors microbiològics, enzimàtics, químics i físics, que solen ser els que comprometen les característiques organolèptiques (aroma, sabor, color, consistència, estabilitat i terbolesa, separació de les fases sòlides / líquides) així com les característiques nutricionaless (vitamines). En conjunt aquests factors i les seves alteracions es produeixen durant la cadena de refrigeració, distribució i emmagatzematge del producte. A fruites Masó, sempre la millor del mercat, Taronges...

read more

Faves a la Catalana

Posted by on 10:30 in Noticies | 0 comments

Faves a la Catalana

Avui una recepta per poder gaudir de les nostres faves, Ingredients per 4 persones 4 Kg. de Faves tendres 2 Cebes tendres 1 Manat d’Alls tendres 4 Talls de cansalada 1 Botifarra negra grossa 1/2 l. Vi blanc Llorer, fulles de menta, pebre vermell, oli i sal Preparació Es talla la cansalada a trocets i es posa amb l’oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova. Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci, ho deixem 10 minuts més i ja les tenim a punt. Sempre és millor deixar-ho reposar una estona abans de servir-ho. font : bonplat.cat  ...

read more

10 Poders meravellosos del Raïm

Posted by on 23:15 in Noticies | 0 comments

10 Poders meravellosos del Raïm

Es segueix investigant sobre els grans beneficis per a la salut de resveratrol , que es troba en els raïms morades o vermelles . Aquests són alguns dels beneficis curatius de resveratrol : La pèrdua de pes: Emocionant la investigació dirigida per MaryAnne DellaFera , doctorat a la Universitat de Geòrgia , van trobar que el resveratrol ( en particular quan es combina amb les isoflavones de soja ) treballa en el cos de dues maneres per ajudar de manera significativa amb els esforços de pèrdua de pes : 1) Redueix dràsticament la capacitat de les cèl · lules per emmagatzemar el greix en aproximadament un 130 per cent . 2) Fa que les cèl · lules de greix es desintegrin a una taxa de 246 per cent més alt del normal .   Protegeixi el seu cor: En la investigació , el resveratrol ha demostrat la capacitat de millorar la dilatació dels vasos sanguinis , el que pot permetre que la sang flueixi amb més facilitat per ells . També s’ha demostrat que serveix per relaxar les parets dels vasos sanguinis , fent que el seu diàmetre sigui més gran , el que redueix la pressió sanguínia , i permetent un major volum de sang flueixi a través de totes les àrees del cos , amb una major lliurament d’oxigen i nutrients a les cèl · lules del cos . Un altre estudi va trobar que 10 mg de resveratrol addicional va donar lloc a una reducció dramàtica en els factors de risc d’atac cardíac . Treure les plaques perjudicials del cervell . Van trobar que el resveratrol va netejar les plaques que danyen el cervell i els radicals lliures , els quals han estat relacionats amb la malaltia d’Alzheimer . Tan poderós és aquest nutrient important que fins i tot s’ha referit com ” reversible de tot” per part de molts professionals de la salut .Segueix llegint per aprendre com el resveratrol pot ajudar a protegir contra certs tipus de càncer i fins i tot la radiació … Millorar el poder del cervell: En un estudi britànic , els estudiants que van rebre resveratrol augmentar el flux sanguini al seu cervell en un 200 per cent . Els científics creuen que el resveratrol pot ajudar a accelerar les nostres respostes mentals . Protegeixi la seva pell del càncer: En nombrosos estudis , el resveratrol ha tingut un efecte positiu sobre el càncer . La investigació també mostra que el resveratrol protegeix la pell contra els raigs UVB perjudicials del sol, el que el protegeix contra el càncer de pell . Protegeixi el seu cos de la radiació: És més , aquest nutrient potent fins i tot s’ha demostrat que protegeix el cos contra la radioteràpia quan s’utilitza com a complement de la radioteràpia del càncer . Encendre el gen de la longevitat: En un estudi , els científics van descobrir que el resveratrol com un nutrient que activa el gen humà per a la supervivència i la longevitat . Lluita contra la Diabetis : Els diabètics que van rebre resveratrol van tenir una caiguda del 10 per cent en els nivells de sucre en la sang , segons un estudi realitzat pel Col · legi de Medicina Albert Einstein . Reduir la inflamació: El resveratrol funciona com...

read more

Temps de Maduixa

Posted by on 09:09 in Noticies | 0 comments

Temps de Maduixa

Les Maduixes es un aliment indicat especialment per a dietes hipocalòriques en les que busquem mantenir el pes corporal i cuidar la nostra línia al mateix temps que vam guanyar en salut. Una de les fruites per excel · lència indicada en qualsevol dieta d’aprimament és la maduixa. No només ens servirà com un mitjà per aconseguir el nostre pes perfecte, sinó que serà un aliment aliat de la nostra salut a molts nivells. L’únic defecte d’aquesta fruita és que és estacionària i només podem gaudir d’ella en un cert període de temps, encara que ara és la millor època per trobar maduixes a bon preu i amb un sabor perfecte. La maduixa és una fruita que conté molt poques dosi de sucres pel que la seva aportació calòrica és molt baix. Aquesta qualitat la converteix en una fruita ideal per a qualsevol dieta d’aprimament, així com un aliat de les persones que pateixen diabetis. A aquesta qualitat hem de sumar el seu alt poder diürètic. La maduixa actua com un potent depuratiu de l’organisme ajudant a eliminar toxines i evitant l’acumulació de líquids. A aquesta tasca contribueix seves altes dosis de fibra que ajuden a eliminar els residus orgànics. Però no només no ens aporta greixos, sinó que ens ajuda a regular els nivells de colesterol en sang, i és que l’alt contingut d’àcid ascòrbic, de pectina i lecitina el converteixen en un perfecte regulador del colesterol ajudant a millorar la circulació sanguínia i evitant possibles malalties del sistema circulatori i del cor. Entre les seves qualitats destaquen els seus principis antiinflamatoris, i és que és una bona manera de mantenir a ratlla les infeccions que podem tenir en aparells com el digestiu … Si utilitzem les fulles de la maduixa preses en infusió ens serviran per acabar amb infeccions gastrointestinals que ens produeixen diarrea i vòmits. És una bona ajuda per mantenir allunyades les bacteris del sistema digestiu i aconseguir un perfecte funcionament. No hem d’oblidar l’aportació nutricional de la maduixa, i és que és una fruita rica en vitamina C. font:...

read more

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies