Navigation Menu+

Més fibra, menys asma

Posted on març 18, 2014 by

És important mencionar que hi ha diversos tipus de fibres: insolubles i solubles. Les fibres insolubles es troben normalment en els cereals, i són molt importants per tenir bé la panxa ja que són les que promouen el moviment intestinal. Les que hem estudiat a la nostra recerca, però, són les fibres solubles, que en realitat són fibres fermentables, i que es troben en fruites fresques –baies i cítrics, per exemple- i en verdures.

Aquestes fibres fermenten al colon gràcies a certs tipus específics de bacteris que estan presents als intestins. Com més fibres solubles mengem, més bacteris d’aquests tenim, i això és molt positiu, perquè aquests bacteris digereixen les fibres i les transformen, entre altres coses, en àcids grassos de cadena curta, que tenen influència en l’asma.

I quina és la connexió entre les fibres, els àcids grassos de cadena curta i l’asma?

En ratolins, l’alleugen. En humans, encara no ho hem pogut demostrar , i hem de ser prudents abans d’extrapolar-ne els resultats. Però el que sí que sabem ja és que la gent que menja moltes fibres solubles té més àcids grassos de cadena curta.

Hi ha estudis, per exemple, que mostren que a l’Àfrica, on tenen moltes fibres a la dieta, la  gent presenta una quantitat més gran d’àcids de cadena curta. El fet de que això tingui una correlació demostrada en humans és un bon indici. També sabem que a l’Àfrica la població que té al·lèrgies és molt més baixa que a Europa o als Estats Units, però encara no podem traure una conclusió clara de tot això. Hem d’investigar més per demostrar si això porta a menys asma en humans.

font:  www.fundrogertorne.org/

TABLA_FIBRA (1)

2013/04/descubre-los-beneficios-de-la-fibra-y-3.html

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies