Navigation Menu+

Els Kiwis

Posted on Mar 14, 2013 by

El cultivar més comú dels kiwis comestibles (‘Hayward’) és de forma oval, d’uns 5- 8 cm de llargada i 4,5- 5,5 cm de diàmetre. Té una pèla fibrosa de colr marró-verdosa i la polpa de color verd brillant o daurada amb fileres de llavors petites negres que també són comestibles. Aquest fruit té una textura tova i un gust característic. Actualment es cultiva en diversos païsosos especialment a Nova Zelanda, Itàlia, Xile, Grècia i França. També es cultiva a petita escala als Països Catalans.

Els kiwis crus són rics en un enzim que dissol proteïnes anomenatactidina. Els kiwis tallats amb nata batuda conformen el postre típic de Nova Zelanda anomenat pavlova.

100 grams de kiwi cru contenen 61 kcalories, 1,14 g de proteïnes, 0,52 g de greixos, 14,66 g de carbohidrats, 3, 0 g de fibra, 8,99 g de sucres, 0,31 mg de ferro, 34 mg de calci i principalment vitamina C, E i K

Sigues sociable, comparteix!

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies