Navigation Menu+

Fruites del bosc, antioxidants a dojo

Posted on Mai 28, 2013 by


L’expressió popular fruites del bosc s’utilitza per a designar un conjunt de diferents fruites petites i comestibles, usualment de colors foscos (vermells, grana, blavosos, morat, negre) que tradicionalment no es cultivaven sinó que es collien en arbustos silvestres.

A l’Edat Mitjana els boscs pertanyien al senyor feudal i les persones que els pretenien collir n’havien de demanar permís i pagar un preu establert amb el senyor.

 

mixta

Aquesta expressió no és vàlida en botànica però sí s’utilitza en gastronomia, on inclou fruites com Maduixes, móres, nabius, gerds I groselles constitueixen les varietats més conegudes de les baies silvestres. El seu alt contingut en vitamines, minerals i antioxidants els atorguen un important valor medicinal.

Un plaer, per cert, molt saludable, ja que les fruites del bosc són aliments rics en vitamines, minerals i bioflavonoides, els pigments encarregats de donar a aquest grup d’aliments tota la gamma de colors que van del vermell al violeta i que, a més, tenen propietats antioxidants.

Totes les fruites del bosc destaquen pel seu alt contingut en vitamina C, sobretot les maduixes

Per la seva banda, els gerds són rics en vitamina A, component que permet combatre de manera natural els trastorns oculars.

Entre els minerals que predominen en les fruites del bosc, a més del ferro, cal destacar el manganès, present en maduixes, nabius i groselles, i que contribueix a la regeneració dels ossos i de la sang, nodreix el cervell,estimula la producció de les hormones tiroides i millora l’estat general de la pell i dels cabells.

Mixed Berries

 

Els beneficis de cada varietat

NABIUS

 •Alleugen els problemas intestinals.

• Redueixen el colesterol.

• Prevenen infeccions.

•Milloren la circulació.

•Ajuden a combatre l’estrès.

• Reforcen el sistema immunològic.

GERDS

•Ataquen els trastorns oculars.

• Donen cos i lluentor al cabell.

•Milloren l’estat general de la pell.

•Alleugen trastorns renals.

• Regulen les regles abundants.

GROSELLES

•Activen el metabolismo cel·lular.

• Protegeixen les mucoses.

• Tranquil·litzen els nervis i milloren l’estat d’ànim.

•Afavoreixen la funció cardíaca i l’activitat muscular.

MÓRES

•Milloren l’estat de varius i altres trastorns venosos.

• Tenen una acció antiinflamatòria sobre les mucoses.

•Alleugen els estats nerviosos i redueixen l’estrès.

• Estimulen l’activitat glandular.

• Reforcen el teixit cognitiu.

MADUIXES

• Desintoxiquen l’organisme i alleugen el problemas digestius.

•Afavoreixen l’eliminació d’àcid úric i es recomanen en casos de gota.

• Enforteixen els ossos, el cabell i la pell.

• Regulen la tensió arterial.

• Protegeixen la pell dels rajos UVA.

 

FONT: /tendenciesennutricio.wordpress.com/

.

Sigues sociable, comparteix!

Us de cookies

Aquest lloc utilitza cookies per que vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continúa navegant està consentint l'acceptació de les cookies i també l'acceptació de la nostra política de cookies, Clica l'enllaç per obtenir.més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies